Zonnefactor

Een zonnefactor wordt een steeds belangrijker product. Steeds meer mensen ontwikkelen huidkanker. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat onze ozon-laag dunner wordt, en er dus meer schadelijke stralen onze aarde bereiken. We leven in onze huidige samenleving steeds minder buiten. We werken in kantoren, en verplaatsen ons in auto’s. Op vakantie zijn we dan opeens 2-a 3 weken buiten, en onze huid is daar niet op voorbereid. Deze heeft nauwelijks bescherming op kunnen bouwen. Door zonnestralen verdikt je huid zich en bouwt zo een natuurlijke bescherming op. Maar omdat we daar niet meer aan toe komen, is het belangrijk een zonnebrandcreme te gebruiken.

zonnefactor

zonnefactor bij gevoelige huid

Er zijn 2 types zonnefactor, de organische zonnefactor die zonnestralen weerkaatst. Deze laat vaak een licht wit waasje achter op de huid. En deze zonnefactor vind je dan ook vooral in baby en kinderproducten. Zoals in Naïf sun cream (baby & kids). Maar ook als je rosacea hebt is het belangrijk om een zonnebrandcreme te gebruiken die de stralen weerkaatst.
Het andere type zonnefactor is er een die de stralen opneemt, en in de huid onschadelijk maakt. Bij dit type heb je een klein beetje warmteontwikkeling in de huid ( en dat is de reden waarom voor mensen met rosacea dit type factor een slecht idee is).

Hieronder zie je de zonnecremes die wij aanbevelen.

*Prisma protect: Hydraterende dagcreme voor elk huidtype
*Dynamic Skin recovery: Anti-aging Dagcreme
*Naif suncream: zonnebrand voor baby’s lichaam en gezicht
*Dermalogica protection 50 sport: Zonnebrandcreme voor iedereen, lichaam en gezicht
*Clear Start Clearing Defense: Dagcreme voor tieners/jong volwassenen met acne