Geplaatst op Geef een reactie

Puberteit en acne

www.babadou.nl meisje met acne

Acne bij pubers wordt veroorzaakt door de hormoonschommelingen die bij deze leeftijd horen. Maar dat betekent niet dat er niks aan te doen is of dat het niet te behandelen zou zijn. Jongens hebben er meer last van dan meisjes. De aanleg voor acne is erfelijk. Als een van de ouders in de puberteit acne heeft gehad, dan is de kans groot dat de kinderen er ook last van zullen krijgen.

Er zijn verschillende vormen van acne

1. Acne in een combinatie van mee-eters (de zwarte puntjes) en ontstekingen (de rode bultjes met of zonder wit kopje) is het makkelijkst en eigenlijk zeer goed te behandelen. Bij deze huid is het reinigen van de huid met producten die de talgproductie remmen en de dode huidcellen verwijderen belangrijk. Je kunt preventief mee-eters laten verwijderen bij een schoonheids/huidspecialist.

2. Acne die bestaat uit roodheid, kleine ontstekingen en verder een hele droge huid, moet je behandelen als een gevoelige en droge huid. Deze huid heeft nauwelijks overmatige talgproductie, en het verder remmen van de talgproductie maakt dat de huid alleen maar mee kapot gaat, en zich slecht zal herstellen. Reinig deze huid mild, en hydrateer de huid goed.

3. Acne die bestaat uit dikke onderhuidse rode bulten die eigenlijk nooit rijpen (dat er een geel kopje op komt) is een vorm die je waarschijnlijk toch via de huisarts of dermatoloog moet laten behandelen. Thuisverzorging met goede producten is hiervoor meestal niet de oplossing. Bij deze vorm is er vaak meer aan de hand in het lichaam, waardoor het belangrijk wordt om de weerstand van de huid en de darmen te gaan verbeteren. Phitex is een wetenschappelijk product dat de weerstand van de huid verhoogd. Hierdoor wordt een ontstekingsreactie afgeremd en kan de acne verminderen.

Stappenplan

in welke volgorde gebruik je nu eigenlijk producten. Hieronder zie je volgorde van de producten. Dit betekend niet dat je ze altijd allemaal moet gebruiken. Sommige gebruik je dagelijks, anderen wekelijks (of 2-3 x per week). Start in ieder geval dagelijks met reiniging en toner. En altijd geldt: iedere huid is anders, dus ontstaat er irritatie/schilfering van de huid verminder dan het gebruik ervan (bv om de dag ipv dagelijks).

  1. Reiniging (dagelijks)
  2. Toner/Weerstand-spray (wekelijks)
  3. peeling (wekelijks)
  4. masker (wekelijks)
  5. Toner (dagelijks)
  6. Booster (dagelijks)
  7. crème/lotion (dagelijks)

aanbevolen producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *