Geplaatst op Geef een reactie

5 tips voor je baby met eczeem

https://jonasb3.sg-host.com baby

Heeft je baby eczeem in het gezicht? Als het om je kind gaat ben je zelf misschien wel op zijn kwetsbaarst. Een babyhuid is de meest tere huid die er is , en als er dan iets mee is dan weet je misschien niet goed raad ermee wat nu wel of niet kan. Een eczeemhuid is een zeer droge huid die ook nog eens kapot is, en daardoor nog kwetsbaarder is.

Ik geef je een aantal tips over hoe je de huid van een baby met eczeem kan verzorgen

 1. Geef je baby niet dagelijks een bad.
  Met de westerse hygiëne zijn we gewend geraakt om minstens dagelijks te douchen/baden. Maar een baby zweet niet, en het dagelijks wassen is alleen nodig voor de billen. Water werkt uitdrogend voor de huid, en dat kan de kans op eczeem vergroten.
 2. Gebruik alleen natuurlijke verzorgingsproducten
  Voor het baden en douchen gebruik je natuurlijke producten. Douchegel met chemische ingrediënten drogen de huid uit. Ook parfums kunnen een gevoelige huid irriteren. Gebruik daarom natuurlijke producten zoals die van Naif. Ook de was doe je een tijdje met parfumvrije producten en zonder wasverzachter, zodat je kan kijken of dat verschil maakt.
 3. Raak je baby aan. Eczeem is niet besmettelijk, dus geef je baby een heerlijk ontspannende babymassage. Leuk om te doen en ook voor jezelf een ontspannende bezigheid. Dat doe je dan natuurlijk wel met een natuurlijke olie
 4. Houd de nageltjes kort. Eczeem kan jeuken, en de kleine babynagels kunnen vlijmscherp zijn, waardoor een baby zichzelf open krabt. Zorg er daarom voor de je de nageltjes kort en bot houdt.
 5. Om de jeuk te verlichten zijn er goede vette eczeem crème’s op de markt. Deze bevatten natuurlijke oliën, of dode zee mineralen (dode zeezout zorgt ervoor dat je huid olieachtig aanvoelt). Gebruik liever geen vaseline, dat sluit de huid alleen maar af en houdt alleen het bestaande vocht binnen.

  Deze tips gelden uiteraard niet alleen als je baby eczeem in het gezicht heeft.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *