Geplaatst op Geef een reactie

Acne na stoppen met de pil

pillen-strips

Heb jij acne gekregen na het stoppen met de pil? Om diverse redenen stoppen veel vrouwen tussen hun 25e en 35e levensjaar met de pil. De een wil zwanger worden, de ander doet het omdat ze een gezondere levensstijl willen. Na het stoppen ontstaat er bij een deel van deze vrouwen acne. Opeens loop je dan weer met een huid alsof je een puber bent. Doordat je stopt met het innemen van kunstmatige hormonen, heeft je lichaam tijd nodig om weer een nieuw evenwicht te vinden. Soms heb je niet het geduld om dat af te wachten, en in de tussentijd met acne rond te lopen. En soms lukt het je huid niet om zelf dat nieuwe evenwicht te vinden binnen een aantal maanden.

Tips

Belangrijk om te weten is dat je huid op deze leeftijd meestal geen vette huid meer is. Maar over het algemeen een gecombineerde huid of zelfs vocht-arm. Producten voor de vette huid zijn dan ook te agressief voor je, en zullen je huid te veel uitdrogen. Hierdoor wordt de acne in stand gehouden wordt. Acne is een ontsteking, en als je huid niet genoeg weerstand heeft is je lichaam niet in staat om die ontstekingen zelf te bestrijden. Hieronder een aantal tips:

  • Gebruik natuurlijke huidverzorging van goede merken die minimaal 95% natuurlijke ingrediënten bevatten
  • Reinig je huid met een milde reiniging, gebruik een toner en hydraterende crème
  • Gebruik geen make-up of alleen een minerale poeder (maar in ieder geval producten zonder minerale oliën en parfums)
  • Zit niet met je handen aan je huid. (je hebt vaak de neiging om te voelen of de pukkel al weg is, maar ook dat kan al funest zijn voor je huid)
  • Gebruik een weerstandsverhogende spray zoals Thoclor of Phitex
  • Exfolieer je huid met een milde peeling zonder korrels. bv een enzym-peeling of salicylzuur.
  • Heb je veel mee-eters of talgpropjes, laat je huid dan met regelmaat reinigen door een huidspecialist

    Acne na stoppen met de pil is veelvoorkomend, en een vervelend probleem voor volwassen vrouwen. Maar met een aantal leefstijlwijzigingen en wijzingen in je huidverzorgings-routine is er verbetering mogelijk.

gerelateerde producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *