Eczeem op je hoofdhuid

Wil jij eczeem op je hoofdhuid behandelen? Eczeem is een steeds vaker voorkomend huidprobleem. Velen hebben hier op enig moment in hun leven mee te maken gehad. Soms is eczeem zodanig aanwezig dat het je kwaliteit van leven beïnvloed. Dat geldt voor jou misschien ook? Kunnen we eczeem genezen? Helaas niet op die manier dat je er gegarandeerd nooit meer last van zal hebben. Eczeem kan namelijk altijd weer opvlammen onder invloed van factoren als stress of een slechte weerstand. De symptomen van eczeem zijn echter wel goed te behandelen.

eczeem op je hoofdhuid - babadou.nl
ececzeem op je hoofdhuid

Eczeem is een huidaandoening waarbij de huid ontstoken raakt. Hierdoor ontstaan rode, schilferige plekken en (erge) jeuk. Twee veelvoorkomende vormen van eczeem zijn constitutioneel eczeem (ook wel atopisch eczeem genoemd) en contacteczeem.

Het verminderen van de symptomen zoals jeuk en vurig rode plekken kan door middel van de ontsteking te remmen. Hiervoor bestaat medicatie die voor eczeem werkzaam is zoals hormoonzalven of antibiotica crèmes. Maar als je geen medicatie wilt gebruiken vanwege de bijwerkingen op lange termijn (zoals een blijvend dunnere huid) dan zijn er inmiddels andere mogelijkheden om eczeem goed aan te pakken.

Een van de nieuwste innovaties is Thoclor. Thoclor bevat HOCl. HOCI is ons eigen immuunmolecuul dat door de witte bloedcellen wordt aangemaakt. HOCI is verantwoordelijk voor de genezing en het bestrijden van infecties. Het speelt een centrale rol in onze immuniteit. De unieke productiemethode van Thoclor Labs levert een stabiele en geconcentreerde vorm van HOCI, ontwikkeld via een IP-beschermd proces buiten het menselijk lichaam in combinatie met aanvullende gepatenteerde ingrediënten. 

De vier belangrijkste voordelen van de Thoclor Labs GF-serie.

 1. Krachtige antiseptische werking tegen pathogenen waaronder biofilm, bacteriën, virussen en schimmels.
 2. Vermindert de inflammatoire
  reactie van het immuunsysteem (minder roodheid, pijn en zwelling) en
  bevordert de genezingsreactie.
 3. Zorgt voor een veel snellere genezing.
 4. Verlaagt het risico op Post Inflammatoire Hyperpigmentatie bij donkere huidtypes aanzienlijk (PIH).

De wondgenezende en ontstekingsremmende eigenschappen, maken het een ideaal product om eczeem of psoriasis mee te bestrijden. Het product wordt geleverd als spray. Je sprayt het product op de (hoofd)huid en laat het vervolgens aan de lucht drogen. Pas als het droog is kan je andere producten op je huid gebruiken. Thoclor zorgt ook voor een 60% hogere opname capaciteit van de huid. Je profiteert dus ook nog eens van een extra goede werking van je overige verzorgingsproducten.

Voor meer informatie over thoclor check de website van de producent Thoclor.com of kijk op https://www.instagram.com/thoclorlabs/

Hier zijn nog tips om eczeem op hoofdhuid te behandelen

 • Douche niet te vaak. Het Nederlandse “harde” water bevat veel kalk en werkt uitdrogend op de huid. Een eczeem gevoelige huid is heel droog, en te vaak douchen werkt averechts. Het installeren van een waterontharder kan een goede investering zijn.
 • Douche niet te heet of te lang. Heet en lang douchen is heerlijk, maar je huid wordt er niet beter van. Je natuurlijke beschermingslaag wordt hiermee aangetast.
 • Gebruik verzorgingsproducten zonder chemische parfums of overige chemicaliën. Chemische parfums kunnen je huid irriteren. Overige chemische ingrediënten zijn agressief voor je huid. En een eczeem huid is vaak ook een kwetsbaardere en gevoelige huid.
 • Zorg voor voldoende Vitamine D, door voldoende zonlicht maar anders met behulp van supplementen.

Ik ben zelf na een lange zoektocht en bewustwording van wat ik op mijn huid smeer op zoek gegaan naar natuurlijke alternatieven. Dit omdat ik mij bewust werd van wat ik op mijn huid smeer, en omdat ik niet te veel chemicaliën of medicijnen meer wilde gebruiken. Het is natuurlijk best raar dat je wel bewust bent van wat je qua voeding eet, maar niet bewust bezig bent met wat je op je huid (je grootste orgaan nota bene) smeert.