Eczeem in je gezicht

Heb jij Eczeem in je gezicht? Eczeem is een steeds vaker voorkomend huidprobleem. Velen hebben hier op enig moment in hun leven mee te maken gehad. Soms is eczeem zodanig aanwezig dat het je kwaliteit van leven beïnvloed. Dat geldt voor jou misschien ook? Kunnen we eczeem genezen? Helaas niet op die manier dat je er gegarandeerd nooit meer last van zal hebben. Eczeem kan namelijk altijd weer opvlammen onder invloed van factoren als stress en slechte weerstand.

eczeem illustratie

Eczeem is echter wel goed te behandelen. Het verminderen van de symptomen zoals jeuk en vurig rode plekken is vaak al heel waardevol. Op onze site richten we ons niet op de medicatie die voor eczeem bestaat. Medicijnen zoals hormoonzalven of antibiotica zijn soms noodzakelijk en ook absoluut werkzaam. Maar medicatie heeft altijd bijwerkingen. Daarom wordt het ook alleen op recept voorgeschreven door een arts. Hormoonzalven tegen eczeem hebben als grootste nadeel dat het je huid op termijn blijvend verdunt. Dit kan dus bij langdurig gebruik van medicatie weer nieuwe problemen met zich meebrengen.

Wij richten ons op mensen die (natuurlijke) alternatieven zoeken. Omdat ze zich bewust zijn van wat ze op hun huid smeren, en omdat ze geen chemicaliën of medicijnen willen gebruiken. Maar daarnaast kan het ook zijn dat de medicatie niet voldoende voor je eczeem in je gezicht deed.

Bij Babadou selecteren we natuurlijke producten tegen eczeem, maar ook producten die door middel van biotechnologie anders werken dan reguliere crèmes en geen bijwerkingen hebben zoals hormoonzalven.

Tips om eczeem op gezicht te behandelen

  • Douche niet te vaak. Het Nederlandse “harde” water bevat veel kalk en werkt uitdrogend op de huid. Een eczeem gevoelige huid is heel droog, en te vaak douchen werkt averechts. Het installeren van een waterontharder kan een goede investering zijn.
  • Douche niet te heet of te lang. Heet en lang douchen is heerlijk, maar je huid wordt er niet beter van. Je natuurlijke beschermingslaag wordt hiermee aangetast.
  • Gebruik verzorgingsproducten zonder chemische parfums of overige chemicaliën. Chemische parfums kunnen je huid irriteren. Overige chemische ingrediënten zijn agressief voor je huid. En een eczeem huid is vaak ook een kwetsbaardere en gevoelige huid.
  • Zorg voor voldoende Vitamine D, door voldoende zonlicht maar anders met behulp van supplementen.

Aanbevolen producten